Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Hirdetés

Dobrev Klára azt követően nyilatkozott, hogy férjével, Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével együtt leadták a szavazatukat.

A várható EP-mandátumaikra vonatkozó kérdésre a politikus azt felelte, hogy az annak megállapítására szolgáló úgynevezett d’Hondt-mátrix bonyolult, és a mandátumszámuk nemcsak a saját szereplésükön múlik majd, hanem a többi pártén is. Újfent hangsúlyozta, azt várják, hogy nagyon-nagyon sok szavazójuk lesz „és egyre több”. Egyúttal azt is leszögezte, hogy egyetlen erős, baloldali, szociáldemokrata szövetség van, mégpedig a DK-MSZP-Párbeszéd szövetsége.

Dobrev Klára kijelentette, a kampányban választ adtak arra a kérdésre, hogy „aki igazán ellenzéki”, annak egyszerű a választás. A Fideszre nem lehet szavazni és különösen a fővárosban, de szerte az országban sem lehet olyan pártra szavazni, mint a Tisza, ami nem határolódik el egyértelműen a „Fidesz jelöltjétől” Budapesten, és nem Karácsony Gergelyt támogatja – tette hozzá.

A budapestiek megértették, hogy egy ellenzéki szövetség van, ami Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége és listája mögött áll – felelte arra a kérdésre, hogy szerinte ki nyeri a főpolgármester-választást. Aki nem akarja, hogy Budapestet visszavegye és országosan megerősödjön a Fidesz, az a fővárosban Karácsony Gergelyre, országosan pedig a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára szavaz – érvelt.

Korábban írtuk

Az EP-listavezető azt is elmondta, június 10-től gőzerővel dolgoznak majd azon, hogy az „Orbán-rendszer minél hamarabb megbukjon”.