Türelmességgel egészen biztosan nem lehet megvádolni a MSZP és Gyurcsány pártjának a frakcióját, hiszen már az új Országgyűlés megalakulásának napján elkezdték kiszervezni a szokásos közpénzmilliókat a mögöttük álló és jól ismert üzleti köröknek. A parlament hivatalos oldalán közzétett adatok szerint a szocialisták voltak az elszántabbak, május 2-án egy délután alatt hat megbízási szerződést kötöttek a hozzájuk lojális szereplőkkel.

Hirdetés

Az osztogatás legnagyobb nyertese a Sapienza Oktatási Tanácsadó és Szolgáltató Kft. volt. A tanácsaikért 41,2 millió forintot fizet a szocialista frakció az idei évre. A hivatalos verzió szerint gazdaságpolitikai, társadalompolitikai, valamint uniós kérdésekben kell segítséget nyújtaniuk Kunhalmi Ágneséknek. Nagy meglepetésnek nem nevezhető a Sapienza megbízása, hiszen a cég folyamatosan kapja a felkéréseket a baloldali párt képviselőcsoportjától. Nem véletlenül, hiszen a társaság tulajdonosa, Török Ottó régi baloldali káder, egy időben a második Gyurcsány-kormány sportügyi szakállamtitkáraként dolgozott.

A Sapienza leánycége, a Sapienza Plus Kft. sem járt rosszul, hiszen a szocialisták év végéig 7 millió forintért bérlik tőlük a Villányi úti pártszékház bizonyos helységeit. A vállalkozást szintén Török Ottó tulajdonolja.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.

Korábban írtuk