Varju László a Facebookon tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a kormánynak nem sikerült enyhítenie a járvány hatását a gazdaságra és az egészségügyre, „sőt, mintha benzinnel akarnának tüzet oltani: a pánikkormány egyre jobban belecsavarodik a zavarodott intézkedésekbe és hazugságokba”.

Hirdetés

Emlékeztetett, Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke még tavasszal azt mondta, hogy nem indítanak eljárást az ellen, aki az évente 5000 forintnyi kamarai hozzájárulást nem fizeti be; most azonban hiba van ismét veszélyhelyzet, az adóhatóság elkezdte behajtani a késedelmes díjakat.

„A Demokratikus Koalíció felszólítja Parragh Lászlót, hogy függesszék fel a járvány idejére a kamarai hozzájárulást, ha a vállalkozásokon szeretnének segíteni. Az önkormányzatokat pedig, akik már tavasszal is kivették részüket a védekezésből, kárpótolni kell a kormány döntései miatti bevételkiesésért” – hangsúlyozta Varju László.

Hozzátette, a veszélyhelyzetet csak egy értelmesen irányító, megfontolt, szakértőkkel konzultáló vezetés tudná kezelni, a „pánikkormány pánikrendelkezései káoszt okoznak”.

Korábban írtuk