Fotó: képernyőkép, Facebook
Hirdetés

A Spirit FM Beszóló című, október eleji műsorából kiderült, hogy Márki-Zay már a közel egy évvel ezelőtt folytatott beszélgetésük során leszögezte Gyurcsány Ferencnek:

„elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen”.

Később hozzátette: „a DK-ból akkor lesz kormánypárti, és nem ellenzéki frakció, hogyha még a DK-s szavazók is rám szavaznak”.

Mint ismert, Márki-Zay egy idén februári YouTube-videójában is úgy igyekezett bevágódni a baloldal vezetőjénél, Gyurcsány Ferencnél, hogy összefogást sürgetett vele.

– Tehát, kérem szépen, nincs mese, a pártok meg a civilek nem civódhatnak, össze kell fogni Gyurcsánnyal, Jobbikkal, cigányokkal, zsidókkal, mindenkivel össze kell fogni – mondta.

Korábban írtuk

A hódmezővásárhelyi polgármester a Dobrev Klárával folytatott RTL-es „vitája” során maga vallotta be azt is: baloldali politikát folytatna miniszterelnökként.

– Azt gondolom, hogy kellően meggyőződhettek arról, hogy bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak. Szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon – mondta Márki-Zay Péter, aki mostanában füstös szobákban egyeztet Gyurcsánnyal…