Az alábbi videóban 22:50-től látható Varga Zoltán felszólalása és Zsigó Róbert válasza:

Hirdetés

Varga Zoltán (DK) az elmúlt 11 évet értékelve azt mondta: ez nem kormányzás volt, hanem a haza kifosztása. Azzal vádolta a kormányt, hogy 11 év alatt fejenként átlagosan 1,2 millió forintot vett el a nyugdíjasoktól azzal, hogy megszüntette a Gyurcsány-kormány nyugdíjszámítási rendszerét. Szerinte a kormány leértékelte a végigdolgozott életeket, és csak a választások előtt szeret szavazatokat vásárolni.

11 év „őrült orbáni teljhatalom után” több mint félmillió idős van, akinek a nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot – mondta. Azt is számon kérte a kormányon, hogy „leszámolt” több ezer rokkantnyugdíjassal, és emelt a nyugdíjkorhatáron.

Szerinte rekordinfláció, rekordhalálozás és rekordkorrupció jellemzi a kormányt, amely méltatlanná vált a magyarok bizalmára és a kormányoldalon leülhetik a börtönbüntetéseket a korrupciós ügyek miatt. Ne nagyon búcsúzzanak el Völner Páltól, sok beszélgetés vár még önökre megfelelő intézményekben – jegyezte meg.

Korábban írtuk

Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár szégyenteljesnek nevezte a képviselő felszólalását és arra szólította fel Varga Zoltánt, hogy ne fenyegetőzzön. Hozzátette: azt, hogy ki kormányozzon, demokratikus választáson döntik el az emberek.

Rámutatott: a 13. havi nyugdíjat a Gyurcsány-kormány vette el a nyugdíjasoktól, és a jelenlegi kormány adja vissza. Hozzátette: nem a jelenlegi kabinet, hanem a korábbi baloldali kormány emelte a nyugdíjkorhatárt, csak most lépett hatályba az intézkedés. Hangsúlyozta: a Gyurcsány-kormány mindent elvett a nyugdíjasoktól, 4 százalékkal csökkent a nyugdíjak reálértéke, és emelte a rezsi árát is. Most Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt is elvenné a 13. havi nyugdíjat.

Nincs két baloldal, amit 2010 előtt elvettek, most is elvennék – állapította meg.