A kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítását erőltető Manfred Weberrel találkozik Magyar Péter pénteken – adta hírül a Tisza Párt alelnöke, aki közösségi oldalán közölte, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője többek közt azért jön Budapestre, hogy a Tisza Párt hét megválasztott európai parlamenti képviselőjének néppárti frakcióhoz való csatlakozásáról tárgyaljanak.

Hirdetés

Magyar állítása szerint pártja képviselőinek belépését a Néppárt elsöprő többsége támogatja. – Az egyetlen kivétel talán a Fidesz–KDNP képviselője, aki jelenleg a Néppártban ül – írta Magyar Péter.

Ismert, az Európai Néppárt elnökének nevéhez fűződik az a Weber-terv néven elhíresült háborús ötlet, miszerint minden uniós tagállamban hozzák vissza a kötelező sorkatonai szolgálatot. Eredeti tervek szerint a javaslatot már az újonnan felálló EP-ben vitatják meg, hacsak nem sikerül kisebbségbe szorítani a háborúpárti, az orosz–ukrán háború eszkalációjában érdekelt képviselőket – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Magyar Péter és Manfred Weber találkozójára, valamint a Tisza Párt néppárti csatlakozására Gulyás Gergely, miniszerelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón reagált.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.

Korábban írtuk