Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hóbor Ágnes orvos beadja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját egy idõs nõnek a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház oltópontján 2021. március 6-án.
Hirdetés

A baloldal által kikezdett oltási nehézségek ellenére is magabiztosan előzi az európai mezőny legnagyobb részét Magyarország: a legfrissebb nemzetközi adatsor szerint a hazai oltási sebesség két és félszerese az uniósnak.

Bár az elmúlt hétvégén felfüggesztették a 65 éven aluli krónikus betegek AstraZeneca-vakcinával való oltását, a Koronavírus Sajtóközpont szerint így is közel négyszázezer regisztrált állampolgárt oltottak be az elmúlt napokban.

Három nap alatt Magyarországon a lakosság 2,01 százaléka jutott vakcinához, miközben az EU-ban csupán a lakosság 0,70 százaléka lett beoltva.

Magyarország 10,26 százalékkal – Málta után – a második helyen áll a népességarányos beoltottság tekintetében az európai uniós országok között. Sokkal jobban állunk tehát, mint például Franciaország, Németország, Ausztria vagy Spanyolország. Sőt, Belgiumhoz, Franciaországhoz, Svédországhoz képest csaknem kétszeres az érték Magyarországon. Az uniós átlag egyébként hat százalék.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója közösségi oldalán számolt be róla: számok és tények mutatják, hogy Magyarország a vakcinabeszerzésben és az oltási folyamatban is jól áll. Szerinte jó esély van rá, hogy e tekintetben hamarosan az élre kerüljön hazánk.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható el, IDE KATTINTVA.

Korábban írtuk