Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Kásler Miklós az oltási feladatokról, az alapellátás átalakításának helyzetéről, a csoportpraxisok és egyéni praxisok működéséről, további kialakításáról, a családorvosok szakvizsgáinak adatairól, illetve az országos szintű műszer- és eszközigény felméréséről folytatott megbeszélést.

Hirdetés

Az egyeztetésen Békássy Szabolcs, az országos kollegiális szakmai vezető háziorvos, Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője, Kollár Lajos, a szakmai kollégiumok elnöke, valamint az Emmi vezetői vettek részt.

Közölték: a tárcavezető elismerését fejezte ki a hivatásukat kitartással végző háziorvosoknak, és kérte az országos kollegiális vezető háziorvost, hogy tájékoztassa erről a családorvosokat.

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus újabb mutációi okozta megbetegedések kezelésében a korai felismerés és az időben megkezdett terápia életet ment.

Korábban írtuk

A gyógyszeres terápia azonnali alkalmazása az esetek többségében hatékony, és megakadályozhatja a súlyos koronavírus-fertőzés kialakulását. Így csökkenteni lehet a kórházak és az egészségügyi dolgozók megterhelését – olvasható a közleményben.