A magyargyűlölő politikusnő Fico szavait szajkózza, amikor azt mondja, hogy a magyar kisebbségnek átlagon felüli jogai vannak a szlovák államban. Pár dologról azonban elfeledkezik.

Milyen ország az, ahol az államnyelvet helyesen nem tudó állampolgárokat pénzbüntetésre ítélik?

Milyen ország az, ahol a kisebbségek számarányát figyelmen kívül hagyják a kulturális, oktatási vagy egyéb más jellegű pályázatok elbírálásánál?

Milyen ország az, ahol egy futballmérkőzésre nem rakhatnak ki a szurkolók más állami zászlókat csak a szlovákot?

Milyen ország az, ahol a rendőrség többször is erődemonstrációt tart és figyelmen kívül hagyja a gyülekezési és szólásszabadság jogát?

A Szlovák Nemzeti Párt elnökével, Slotával az élen Fico szócsöve és bármikor szívesen benne van egy jó kis magyarellenes támadásban. Belousovová szerint az EU-ban Szlovákia olyan jogokat biztosít az ország területén élő kisebbségeknek, hogy azokat más állam is megirigyelhetné. Különösképpen foglalkozik Magyarországgal a magyargyűlölő politikusnő, aki szerint a déli országnak még van mit tanulnia. Talán épp Szlovákiától?

Bizonyára elkerülte a nemzetiek alelnökének figyelmét az a tény, hogy míg Szlovákiában közel 600 ezer magyar él, addig Magyarországon hivatalosan majd 20 ezer, egyes magyarországi szlovák szervezetek szerint akár 100 ezer szlovák is élhet!

Nemrégiben Tótkomlóson kétnyelvű utcanévtáblákat avattak, ahol semmiféle akadályt nem gördített az államhatalom a szlovák feliratok elé. Sőt, a nemzetiek által sokat támadott Fidesz képviselője, Ékes Ilona mondta az ünnepi beszédet. Bajnai Gordon miniszterelnök pedig egy másik rendezvényen úgy nyilatkozott, hogy a magyarországi szlovákság gazdagítja az országot. Míg nálunk lassan a magyar feliratokat is eltüntetik, addig Magyarországon egyre több szlovák felirat kerül kihelyezésre. Akár a bevásárlóközpontok reklámjait vagy a szlovák kisebbség hivatalait, esetleg a vegyes területeken élő utca- és intézménynév táblákat nézzük. Ebben az esetben kinek kellene kitől tanulnia?

Szlovákia az állandó kisebbségi paradicsom szajkózásával el akarja hitetni az EU intézményeivel, hogy minden rendben és a megtűrt őslakosság a számára kijelölt – valójában odaszületett – rezervátumaiban nyugodtan élhet, amíg ki nem hal…

(Forrás: Karaffa Attila , felvidek.ma)