Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Mint ismeretes, ötmilliárd forinttal drágábban újíthatja fel a Lánchidat a Karácsony Gergely-féle vezetés új közbeszerzési eljárásának nyertese, az A-Híd Zrt., mint amennyiért Tarlós István idején tette volna.

A főpolgármester egy decemberi Facebook-bejegyzésben magyarázkodott a megnövekedett költségek miatt: úgy próbálta beállítani, mintha az általuk kiírt közbeszerzés nyertese tette volna a jobb ajánlatot. Karácsony ugyanis az előző pályázatában szereplő 35,2 milliárdos árral próbálta összehasonlítani az általuk szerzett ajánlatot, mintha az új árajánlatnak is része lett volna a Széchényi téren található aluljáró felújításának 13,5 milliárd forintos költsége is – emlékeztetett a Mandiner.

A Tarlós István-féle vezetés alatt a Széchenyi téri aluljáró felújításával járó pluszköltségekkel együtt is ötmilliárd forinttal olcsóbban valósulhatott volna meg a Lánchíd felújítása.

Az A-híd vezetője elmagyarázta a Magyar Építőknek, miért lett a végösszeg ötmilliárddal magasabb, mint a korábbi legolcsóbb ajánlat. Az okok között szerepel, hogy a két kiírás közti időszakban a Lánchíd műszaki állapota tovább romlott, ezért a cégnek több acélszerkezetet és erősebb korrózióvédelmet kell alkalmaznia.

A teljes cikk a Mandineren olvasható.

Korábban írtuk