Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Gyõr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Hirdetés

Az ellenzék által bejelentett baloldali árnyékkormány nevei között több olyan politikus, szakértő nevét is olvashatjuk, akik a 2010 előtti időszakban részt vállaltak a Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon vezette kormányok munkájában. Sőt, van köztük olyan is, aki a rendszerváltás előtt is komoly pozíciót töltött be.

A Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, Vadai Ágnes 2007 és 2010 között a Gyurcsány–Bajnai-kormányok ideje alatt a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkáraként dolgozott, és most is ezért a területért felelne Márki-Zay Péter mellett. Inkei Péter kulturális szakértőként dolgozik a baloldali miniszterelnök mellett. Inkei már a rendszerváltást megelőzően a Művelődésügyi Minisztérium Kiadói Főigazgatóságának vezetője volt, amely szerv egyfajta cenzori hivatalként működött. Saját bevallása szerint az általa vezetett egység a szocializmus alatt a „gondolatrendőrség őrse” volt.

Annak ellenére, hogy Márki-Zay Péter tagadja, hogy a baloldal ismét fizetőssé tenné az egészségügyet, mégis ennek a területnek a vezetésével azt a Komáromi Zoltánt bízta meg, aki a Gyurcsány-kormány alatt a vizitdíj mellett gyűjtött aláírásokat 2008-ban. Komáromi Zoltán a koronavírus-járvány alatt azzal szerzett országos hírnevet, hogy egy interjúban úgy fogalmazott, szerinte jobban jár az, aki elkapja a vírust, mint akit keleti típusú vakcinával oltanak.

Márki-Zay mellett továbbá szerepet kap Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere is, aki korábban településén magánkézbe szervezte ki az egészségügyet, mely működtetésével először egy olyan céget bízott meg, amelynek tulajdonosa Horváth Ágnes SZDSZ-es korábbi egészségügyi államtitkár volt, ezt követően pedig inkább saját nevelt fia által vezetett vállalkozásra bízta a budaörsiek egészségét.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.