A közgyűlés szocialista tagjai szerint a céghez Eger városa is csatlakozhat, de jöhetnek külső befektetők, illetve a dolgozók is kaphatnának tulajdonrészt. Az ellenzék szerint ez egy trójai faló, amelynek a gyomrában a HospInvest található. Nehezményezték azt is, hogy a szocialista többség úgy hozza létre a nonprofit kft.-t, hogy a HospInvest május 31-jéig nem adta le a számviteli elszámolásait és így nem tudják, hogy milyen helyzetben van a kórház.

A szocialisták döntöttek arról is, hogy 500 millió forint tagi kölcsönt kap az alakuló cég a megye költségvetéséből. A Fidesz javaslatát arról, hogy Eger és a megye együttműködve üzemeltesse a továbbiakban tovább a kórházat, leszavazta az MSZP-s többség.

Gyöngyös már meghirdette…

Gyöngyös már meg is hirdette a kórházát tovább működtető Bugát Pál Kórház Közhasznú Nonprofit Kft.-ben lévő száz százalékos üzletrészét. A pályázati felhívás szerint alig félmillió forint a teljes üzletrész vételára. A magánbefektetők augusztus közepéig jelentkezhetnek, a szocialista vezetésű képviselő-testület pedig még szeptember előtt – rendkívüli ülésen – dönt a pályázatokról. A gyöngyösi önkormányzat szeptember 30-án bont szerződést a csődvédelem alatt álló HospInvest Zrt-vel.

(hírTV)