Az Észak-Magyarországi Regionális ÁNTSZ jogtanácsosa a Magyar Nemzetnek azt mondta: a HospInvestnek technikai felszereltségben és személyügyi kérdésekben is szigorúan meg kell felelnie az elvárásoknak.

A Heves Megyei Önkormányzat szocialista alelnöke szerint ha a cég megbukik, a közgyűlés maradhat a kórház fenntartója.

Patikákra is szemet vetett a HospInvest?

Lapértesülés szerint a HospInvest immár nem csupán kórházat, hanem patikát is működtetne; a társaság a nemrégiben összevont két intézmény, a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Intézet zárt forgalmú gyógyszertáraira kiírt pályázatot nyerte el.

A Napi Gazdaság szerint ezzel az elnyert pályázattal – amelyen egyedüliként indult a HospInvest cégcsoporthoz tartozó Ispotály Kft. – már öt belvárosi, nagy forgalmú patikát tudhat magáénak. Legújabb szerzeményeit azonban a nyertes cég nem veheti birtokba, mivel azt a szocialista városvezetés nem hagyta jóvá. A kórház tulajdonosi jogait gyakorló Fővárosi Önkormányzatnál nem is tudtak erről a privatizációs szándékról.

Horváth Csaba, a területet felügyelő főpolgármester-helyettes közölte: nem volt tudomásuk a patikák egészét célzó magánosítási szándékról, ezért a pályázat azonnali visszavonására szólították fel a kórház vezetését. A főpolgármester-helyettes azt mondta a lapnak: az illetékes szakbizottság arra adott előzetes engedélyt az intézménynek, hogy a területén működő patikák szabad forgalmú, vagyis kórházakon kívüli vényeket is beváltó részére üzemeltetőt keressen.

(hírTV, Magyar Nemzet, Napi Gazdaság, Lánchíd Rádió)