Rövid olvasói levélből értesült a Baranya megyei hírportál arról, hogy a Pécsi Többcélú Kistérségi Társulás 96 fővel egy balatoni luxusszállodában töltött egy hétvégét. „1,4 millió forintért értekezett, természetesen az adófizetők pénzén” – írta névtelen bejelentő. A 39 települést tömörítő kistérségi társulás – elnöke Füziné Kajdy Zita orfűi polgármester, elnökhelyettese Tasnádi Péter, Pécs város polgármestere – a Mikulás napja körüli hétvégén Balatonszemesen, a Hotel Szindbád Rendezvény és Wellness Szállodában tartotta kétnapos tanácskozását. Ezen részt vettek a kistérség polgármesterei, jegyzői, intézményvezetői és több meghívott. Társulási tanácsülésre és bizottsági ülésekre került sor.

Füziné Kajdy Zita elnök elmondta, hogy a kistérségi társulás még nagyon fiatal, mindössze 2003-ban jött létre, ezért szükség van arra, hogy ehhez hasonló kihelyezett tanácskozásokat szervezzenek évente egyszer, amelyeken megismerik egymást az emberek, és ez a hétköznapi munkában kamatozik.

A 2003-ban létrejött szervezet minden évben rendez hasonló kihelyezett ülést, néhány éve az osztrák fővárost célozták meg. A résztvevő polgármesterek, jegyzők, intézményvezetők egy része valóban részt is vesz a megbeszéléseken, de akadnak nem kevesen olyanok, akik az időt leginkább a jakuzziban töltik.

A bama.hu két polgármestertől is érdeklődött arról, pontosan miről esett szó a két nap folyamán, de egyikük nem emlékezett rá, a másik pedig elmondása szerint a jakuzziban töltötte ideje nagy részét, így csak közvetett információi vannak az érdemi munkáról.

(bama.hu, hirtv.hu)