Soltész Miklós emlékeztetett: a kormány döntése szerint mintegy 26 milliárd forint értékben támogatja templomok és imaházak felújítását a magyar templomfelújítási programban.

Hirdetés

Idehaza 1400, a Kárpát-medence magyarlakta területein pedig további 400 templom megújítását támogatják – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a járvány után a gazdaság újraindítása mellett a lelki életet is újra kell indítani, aminek része a megszépült környezet.

Soltész Miklós a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos törvényre utalva kiemelte, hogy „nagy küzdelemben vagyunk”, mert azt lehet tapasztalni, hogy a baloldal és az Európai Unió egyes politikusai „kiforgatják” a törvényt és „áthazudják” az üzenetét.

Korábban írtuk

Kifejtette, hogy miközben a törvény a gyermekek védelmét szolgálja, a „baloldal azt találja ki, hogy ez a törvény teljesen másról szól. Telekiabálják Európát, olvasni nem tudnak, értelmezni nem tudnak és hazudoznak”.

Ez az „ármánykodás” azonban a kormánynak nem árt, de azt a közösséget, amelyik „mellett állítólag kiállnak, (…) bántják és meggyalázzák” – fűzte hozzá.

Az államtitkár leszögezte, „ebben a liberális diktatúrában” sem fog sikerülni szétverni az egyházak több ezer éves erkölcsi tanítását, mert nem sikerült sem a francia forradalom, sem a kommunizmus ideje alatt.

„Mi ki fogunk állni egyházaink mellett” – fogalmazott Soltész Miklós.

Simon Róbert Balázs, Győr és térsége fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy választókerületében 123 millió forint értékben kilenc egyházközségben újulnak meg katolikus, református, evangélikus és baptista templomok, imaházak.

Kara Ákos, a térség másik fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy választókerületének 16 településén 291 millió forint értékben újul meg húsz templom.