A Jobbik közlése szerint „blokád” alá vonta a Verseny utcai volt Novák piac helyére tervezett fővárosi tranzitzóna területét hétfőn reggel.

Az MTI munkatársa a helyszínen azt tapasztalta, hogy mintegy 20 jobbikos aktivista ment be a volt piac területére és egy sátrat állítottak fel, továbbá a piac kerítésére a „Budapest nem menekülttábor” és a „Magyarország a magyaroké” feliratú transzparenseket függesztették ki.

A Jobbik az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy a főváros önkormányzata a volt piac területén kívánja létrehozni az új tranzitzónát.

Ugyanakkor a Jobbiknak szerint a tranzitzónák áthelyezése ugyanolyan látszatintézkedés a főváros vezetése részéről, mint a funkcióját tökéletesen ellátni képtelen kerítés.

„Ahogyan a kormány kerítés mentén felépített bevándorlás-politikája megbukott, úgy Tarlós István új tranzitzónája is meg fog” – fogalmaztak.

A budapesti Jobbik szerint sem tranzitzónának, sem pedig menekülttábornak nincs helye a fővárosban. Felszólították a főpolgármestert, hogy a rendőrséggel együttműködve védje meg a budapestieket az illegális bevándorlóktól, tisztítsa meg a köztereket és állítsa helyre a rendet a pályaudvarokon.

Közlésük szerint mindaddig blokád alatt fogják tartani a piac területét, amíg Tarlós István vissza nem vonja a tranzitzóna létesítésére vonatkozó tervet, és le nem veszi a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről az erre vonatkozó pontokat.

MTI