A Jobbik álláspontja szerint erős és egységes pártjuk fideszes bomlasztási kísérlet áldozata. 

Mirkóczki Ádám kedden bejelentette, Dúró Dórát kizárják a Jobbik frakciójából. Késő este elérhetővé tették a sajtótájékoztató videóját a párt közösségi oldalán.

A választás óta, úgy tűnik, megszűnt a jobbikos cenzúra, meglepő módon kritikus megjegyzéseket is találhatunk már a párt Facebookján. De ami ennél is izgalmasabb, az az, hogy a Jobbik még válaszolgat is ezekre.

Az alábbiakban a párt hozzászólásaiból válogatunk:

Aki végignézte Gyöngyösi Márton Atv-nek adott interjúját, már felfedezhette, mi az aktuális jobbikos mantra: a párt erős, egységes, csak megpróbálják bomlasztani. Mintha megakadt volna a lemez, úgy ismételgette válaszaiban ezeket a paneleket Gyöngyösi, aminek külön bájt adott, hogy ezt azután tette, hogy Toroczkai László bejelentette, platformot alapít a párton belül, de még a szakadás sem elképzelhetetlen. 

Erről a vergődésről Fábry Sándor Húszéves az SZDSZ című örökbecsűje jut eszünkbe, amelyben a showman úgy fogalmazott:

Megállapították, hogy Orbán Viktor személyesen, elváltoztatott hangon egy ürgebőrfülű tésztaszűrőbe beszélve rendszeresen betelefonál Bolgár úrnak, és bomlaszt és destruál.

Hiába, pártok jönnek-mennek, de vannak dolgok, amik nem változnak. Ha zavar támad a túloldalon, arról mindig a Fidesz – és legfőképpen Orbán Viktor tehet.