Lukács László György (Jobbik) azt kérdezte az emberi erőforrások miniszterétől, mennyi pénzt akarnak behajtani a magyar emberektől a maszkhasználati bírságokból?

Hirdetés

Arról beszélt: korábban még csak a karanténszabályok ellen vétőknek ígértek ilyen nagymértékű szankciót, mára viszont már a maszkviselési szabályok megsértéséért akár egymillió forintra is büntethetnek, a boltokat pedig akár egy évre is bezárhatják.

Fülöp Attila államtitkár válaszában kiemelte: a kormány által kezdeményezett és a parlament által – a baloldali ellenzéken kívül – megszavazott döntések célja a járvány kezelése volt, novembertől pedig azért indul új korszak, hogy ne csak kérjék, hanem be is tartassák a maszkviselés szabályait.

Viszonválaszában a képviselő azt vetette fel, hogy a kormányzatnak a járvány kezdete óta széles körben kellett volna tesztelnie és maszkot osztania, tagjainak pedig példát mutatnia ez utóbbi használatában.

Korábban írtuk

Fülöp Attila hangsúlyozta: a kormányzat nem bírságolásban, hanem a járvány megállításában gondolkozik.

Ez egy szükséges intézkedés, és azt reméljük tőle, hogy a társadalom partner lesz ebben és be fogja tartani a saját érdekében – fogalmazott.