Fotó: MTI/Kovács Attila
Hirdetés

Brenner Koloman (Jobbik) úgy értékelt: a „felhatalmazási törvényt” a Fidesz az „egypárti túlhatalmának további kiépítésére” használta, módosította a választási törvényt, illetve egyre több egyetemet helyezett alapítványi fenntartásba, Jobbik ezért nem támogatja a törvény újabb meghosszabbítását.

Szerinte Orbán Viktor már az „elbocsátott légiót”, a „régen elhányt polgári zászló egykori zászlóvivőit”, Navracsics Tibort és Stumpf Istvánt is visszafogadta, mert annyira megijedt, hogy a magyar polgárok leváltják 2022-ben. Ugyanakkor hangsúlyozta: felelős értelmiségi nem adhatja a nevét és a karrierjét egy „bolsevik típusú egypártrendszer kiépítéséhez”.

Szót emelt a Klubrádió „bezárása” ellen, és azt ígérte: a 2022-ben felálló „nemzeti egységkormány” elküldi a jelenlegi kormánypártokat „a történelem szemétdobjára”.

Schanda Tamás: a Jobbik nem támogatta a védekezéshez szükséges intézkedések fenntartását

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára kijelentette: a védekezéshez szükséges felhatalmazást a kormány kizárólag a védekezésre használja. Bírálta a Jobbikot, amiért nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, és ezzel nem támogatta a védekezéshez szükséges intézkedések fenntartását, valamint az ágazati bértámogatás, az adó- és a járulék csökkentések, vagy a háziorvosi béremelés megvalósítását sem.

Korábban írtuk

A Klubrádióval kapcsolatban hangsúlyozta: a frekvencia ügyében egyételmű a helyzet, a magyar bíróság döntött, ezt pedig mindenkinek be kell tartania, a Klubrádiónak is. Hozzátette: a Klubrádió sem vitatja, hogy folyamatos jogsértést követett el.