Fotó: MTI/Soós Lajos
Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (k) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. Mellette balról jobbra Ander Balázs és Szilágyi György alelnökök, Szabó Gábor választmányi elnök, Z. Kárpát Dániel és Potocskáné Kőrösi Anita alelnökök, Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, valamint Lukács László és Dudás Róbert alelnökök
Hirdetés

Nincs mit csodálkozni azon, hogy jelenleg is antiszemita, náci „romantikára„ fogékony politikusok vannak a Jobbikban, hiszen a párt jelenlegi elnöke is tett antiszemita, rasszista kijelentéseket.

A Hír TV 2019-ben mutatta be azt a felvételt, amelyen Jakab Péter nevetgélt Pörzse Sándor zsidózó viccén egy 2010-es miskolci lakossági fórumon. A felvételen az látható, ahogy Jakab a miskolci Jobbik akkori elnökeként a háttérben állva derült azon, hogy Salamon László KDNP-s politikus nevével és vélt származásával szórakoztatta a hallgatóságot Pörzse. A Jobbik elnöke ugyanabban az évben egy tiszalúci lakossági fórumon a börtönviszonyokról értekezve beszélt a „kiválasztott néphez tartozó” bűnözőkről. A következőket mondta:

Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni, és neki még ahhoz is joga van… nehogy már! Egy bűnözőnek joga van…”

A 2020-as szerencsi időközi választáson Jakab Péter a baloldali összefogással karöltve az antiszemitizmusáról ismert Bíró Lászlót indította.

Korábban írtuk

A Jobbik politikusa korábban rasszista, antiszemita megjegyzéseket tett a Facebookon:

A tarcali szállodák izraeli vendégeit tetűcsúszdásoknak nevezte, egy másik alkalommal pedig Judapestnek nevezte Budapestet.

Később egy olyan – a Kuruc.infón megjelent – írást osztott meg a profilján, amelyben a szerző nyíltan dicsérte Hitlert és a Harmadik Birodalmat.

A Jobbik Európai Parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton is egy súlyos antiszemita-botrányáról vált ismertté.

A politikus 2012-ben megkérdőjelezte a magyarországi holokausztáldozatok számát, illetve az „izraeli térhódítással„ kapcsolatban kijelentette, hogy szerinte a zsidók nemkívánatosak Magyarországon, az év végéhez közeledve pedig az Országgyűlésben részletezte, hogy szerinte ajánlatos lenne listázni a zsidó származású képviselőket. Az eset kapcsán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere később azt válaszolta a Hír TV műsorvezetőjének kérdésére, hogy szerinte zsidó képviselőket listázni nem nácizmus. Nem véletlenül mondta ezt Karácsony: akkor már a Gyurcsány vezette baloldal azt szervezte, hogy a szélsőséges Jobbikot is beveszik maguk közé. És be is vették.

Emlékezetes, Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője 2015-ben beleköpött a holokauszt áldozatainak emlékére felállított vascipők egyikébe a Duna-parton.

Kulcsár később „biboldó bérencnek” nevezte azokat a pártokat, amelyek hajlandóak megemlékezni a zsidó áldozatokról, és „kamukausztnak„ nevezte a holokausztot.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Origo oldalán.