A Jobbik szerint nincs még egy olyan kétszínű párt, mint a Fidesz, mert miközben plakátokon hirdetik, hogy meg kell állítani Brüsszelt, politikusaik és hozzátartozóik millió szám teszik zsebre az uniós forrásokat.

Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra a sajtóhírre, amely szerint L. Simon László egykori államtitkár és „fitneszedző felesége, valamint Horváth István fideszes képviselő angol tanárnő neje” több tízmillió forintnyi uniós agrártámogatást kapott.

A Jobbik szóvivője kijelentette: a fideszes politikusoknak el kellene dönteniük, meg akarják állítani Brüsszelt, vagy meg akarnak élni Brüsszelből.

Megismételte pártja antikorrupciós ügyészség felállítását célzó terveit, és hangsúlyozta, ez a támogatáselosztási gyakorlat szerintük nem használ a magyar gazdaságnak. Szólt arról, hogy a társadalmi igazságosságot például úgynevezett oligarchaadó kivetésével állítanák helyre.

A szóvivő kérdésre a piaci logikával magyarázta, miért bérelt az LMP drágábban plakáthelyeket a Jobbiknál. Úgy fogalmazott, ők a maradék helyeket bérelték, „mintha a pékségben zárás előtt a megmaradt száraz zsemlét vennék meg”. Az ár szerinte piaci ár volt, amely a két fél megállapodásának eredménye. Tagadta, hogy óriási kedvezménnyel vagy hogy szimpátia alapján kapták volna olcsóbban a helyeket.

MTI