Szilágyi György jobbikos politikus közösségi oldalán hasonlította az oltási igazolványokat a koncentrációs táborokhoz, párttársának, a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6. számú választókerületének választókerületi elnöke, ifj. Sallai Mihálynak pedig a sárga csillagok jutottak eszébe az igazolványról – idézi fel a Mandiner.

Hirdetés

„A holokauszttal kapcsolatos minden szimbólum, tárgy, hely, esemény aktuális napi politikai célra való felhasználása sérti meggyilkolt embertársaink emlékét. Jelen pandémiás helyzetben, amikor egyedüli megoldást a széleskörű oltakozás jelenti, különösen fontos, hogy a közszereplők felelősen szólaljanak meg. Mi több: jó példával járjanak elől„

– áll többek közt a Mazsihisz reakciójában, amelyet teljes terjedelmében IDE KATTINTVA, a Mandiner honlapján olvashatnak el.

A Fidesz közleménye

A Jobbik nem változott semmit, ugyan olyan antiszemita párt, mint amilyen volt

A védettségi igazolvány kapcsán Szilágyi György, a Jobbik alelnöke koncentrációs tábort, egy másik politikusuk pedig sárga csillagot emleget. Elképesztő, hogy a jobbikosok a magyar emberek védelmét a 20. század egyik legfájdalmasabb időszakához hasonlítják. A Gyurcsányhoz dörgölőző Jobbik politikai haszonszerzés céljából képes még a holokausztot is elbagatellizálni. Ne felejtsük el, hogy a jobbikos Kulcsár Gergely volt az, aki beleköpött a Duna-parti holokauszt-emlékmű cipőibe, de a jobbikos Bíró László is többször elszólta magát, amikor Judapestet vagy éppen tetűcsúszdásokat emlegetett. A Jobbik nem változott semmit, ugyan az maradt valójában, mint ami volt, egy antiszemita párt, amellyel még a baloldal is képes összefogni a hatalomért.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Korábban írtuk