Fotó: MTI/Rosta Tibor (szerk.)
Hirdetés

Varga Judit egy kampányrendezvény előtt tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a Fidesz alkalmas jelölteket állított, akik képesek dinamikus együttműködésben dolgozni a kormánnyal.

A jót is érdemes értékelni, az embereknek tudatosítaniuk kell magukban, mi volt 2010 előtt, például milyen anyagi helyzetben voltak az önkormányzatok. Mindezzel szemben a kormány elindította a Modern városok programot és a Magyar falu programot, jelentős fejlesztési forráshoz juttatva a településeket – mondta a politikus.

Úgy fogalmazott: Magyarországra hihetetlen mennyiségű külföldi befektetés érkezik, jó lenne, ha Szeged legalább az országos átlagnak megfelelően részesedne ebből.

A Gál Ferenc Főiskola dísztermében tartott fórumon Varga Judit kifejtette, a kormány politikája a magyar emberek többségének szilárd véleményén alapul. Ennek a felhatalmazásnak a helyi szintű megerősítésére van szükség, ezért is fontos az önkormányzati választás.

Szörnyű azt látni, hogy az ellenzék arra akarja használni az önkormányzatokat, hogy a kormánnyal háborúzzon, ahelyett hogy fölvirágoztatná a településeket – mondta a miniszter mintegy kétszáz ember előtt.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Nemesi Pál, a Fidesz és a KDNP által támogatott független polgármesterjelölt hangsúlyozta, a kedvező gazdasági környezet ellenére Szeged nem abban az ütemben fejlődött, mint amire lehetősége lett volna.

Szeged a vidéki városok között a negyedik-ötödik pozícióba csúszott vissza, a cél, hogy újra az elsők közé kerüljön, például a bérek tekintetében – mondta.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő építési vállalkozó szerint számottevő bérnövekedés akkor érhető el, ha jelentős hozzáadott értéket teremtő befektetőket sikerül a városba vonzani. A jelenlegi megszerezhető 300 ezer forint körüli fizetések ebben az esetben megközelíthetnék az 500 ezer forintot – tette hozzá.

A polgármesterjelölt fontos problémának nevezte a fiatalok elvándorlását. Nemesi Pál közölte, szeretné, ha a fiatalok együtt maradhatnának családjukkal Szegeden, ez csak erős gazdaság mellett képzelhető el.