Gelencsér Ferenc, a párt elnöke a tüntetésen bejelentette, hogy rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezik a módosítások eltörlése érdekében. Ha pedig az Országgyűlés nem támogatja a kezdeményezést, akkor az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a párt. Ugyanakkor arra kérik Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvénymódosítást, illetve kérjen normakontrollt az AB-től.

Hirdetés

A pártelnök úgy vélekedett, hogy a kormánypárti politikusok az elmúlt 12 évben „már elloptak mindent, ami mozdítható. Ám ez nem ez nem elég nekik, a jövőnket is el akarják lopni” – mondta.

Szerinte, a választások előtt azt hazudták, hogy ők tudják megvédeni az országot a háborútól és a válságtól, ám nemhogy megvédenék a magyarokat a válságtól, de pont ők idézik elő a válságot.

Ugyanis, miközben 20 százalékkal drágulnak az élelmiszerek, a forint gyengülésével egekbe szökik az alapanyagok ára, a kormány ellehetetleníti a gazdaságot működtető vállalkozásokat – tette hozzá.

Ebben a helyzetben összefogva kell kiállnia a magyar társadalomnak, hiszen ez a hatalom csak az erőből ért – mondta Gelencsér Ferenc.

Tompa Andrea író úgy vélekedett, hogy a törvénymódosítás célja a független kreatív ágazat visszaszorítása, a társadalom további szegregációja és újabb gyűlöletcsoportok kijelölése.

Ésik Sándor ügyvéd szerint a törvénymódosítás a feketegazdaság erősödését szolgálja, hiszen visszajöhet az az idő amikor az emberek egy kockás füzetben kénytelenek vezetni a bevételeiket. „Azt akarják, hogy legyetek bűnözők, ugyanolyanok, mint akik ezt a törvényt megszavazták” – fűzte hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség oldalán közölte, hogy a Kossuth térre bejelentett gyűlés 19 óra 8 perckor véget ért, a helyszínről távozó résztvevők egy csoportja a Nyugati térnél akadályozza a körút villamos- és gépkocsi-közlekedését. Nem sokkal fél nyolc után egy másik csoport a Nyugati téri felüljáró forgalmát akadályozta, a rendőrök felszólították őket az úttest szabaddá tételére – írták, majd jelezték, hogy a Nyugati téri felüljárón 19 óra 57 perckor megindult a gépkocsiforgalom.

Korábban írtuk