Fotó: Vogt Gergely/Demokrata
Vejkey Imre
Hirdetés

Vejkey Imre, a párt frakcióvezető-helyettese az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felidézte, hogy a budapesti városvezető a Ligetben megvalósult Magyar Zene Házával kapcsolatban azt mondta: olyan, „mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér.”

A kereszténydemokrata politikus értékelése szerint „mindez felháborító és tűrhetetlen”.

„Felmerül a kérdés, hogy önök miért lelik örömüket abban, hogy újra és újra megsértik a kereszténységet és a keresztény embereket? Miért veszik semmibe a keresztény emberek méltóságát?” – tette fel a kérdést Vejkey Imre.

A válasz szerinte abban rejlik, hogy „tagadják a teremtett világot és tagadják mindazt, amit mi igaz értéknek tekintünk. Úgy okoskodnak, hogy félresiklott életüket nem helyrehozni akarják, hanem saját deviáns világukat akarják ránk kényszeríteni. A kereszténység helyébe pedig egy globális világrendet akarnak erőszakkal állítani, mely hasonló a világ régebbi kommunista kísérleteihez” – összegzett a frakcióvezető-helyettes.

Korábban írtuk

„Önök egyfajta globális forradalmat akarnak, melyben nemcsak a társadalom értékrendszerét, hanem annak teljes struktúráját is ki akarják forgatni a rendes kerékvágásából. Mi ezekre nemet mondunk” – fogalmazott a KDNP-s politikus, hozzátéve: nemet mondanak a gyűlöletre, és határozottan kiállnak a keresztény emberek és értékek védelme mellett.