Egy hete indítottuk útjára az online párbeszédet és már1️⃣0️⃣0️⃣.0️⃣0️⃣0️⃣kitöltőnél járunk! Közös ügyünk az állatvédelem! 🐾

Posted by Ovádi Péter on Sunday, February 14, 2021
Hirdetés

Schneider Kinga vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta: reméli, hogy a kérdőívben szereplő fontos témák azt vetítik előre, hogy a kormányzat ezekkel foglalkozni kíván a jövőben.

A kérdések és az azokra adandó válaszok a felelős állattartóknak egyértelműek, de ahhoz, hogy változás indulhasson meg, a kérdőívek összesítése alapján is egyértelmű képnek kellene kirajzolódnia – vélekedett.

Beszélt arról is, hogy Magyarországon a legnagyobb problémát a kóbor állatok és az ivartalanítás kérdése jelenti. Ez a két terület azonnali beavatkozást igényel – jelentette ki.

Példaként azt említette, hogy a gyepmesteri teleprendszer átalakításánál fokozottan kellene érvényesülnie az állatvédő szemléletnek, az ivartalanítások számának növeléséért pedig kormányzati, központi segítségre lenne szükség.

Korábban írtuk

Egy hét alatt már több mint százezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét – jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos vasárnap.

Ovádi Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában arra buzdított mindenkit, hogy mondja el véleményét az állatvédelemről szóló online párbeszédben. Közölte: tizenhárom fontos kérdést tettek fel, a kérdőív három perc alatt kitölthető.

„Hallassuk a hangunkat, mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk az állatvédelem mellett, hiszen közös ügyünk!” – kérte a miniszteri biztos.