Demokratikus Koalíció

Bármit zengjen is a kormányzati propaganda, a számok makacs dolgok. Az elfogadott költségvetési törvény számai azt mutatják, hogy ennek az időszaknak legnagyobb vesztese az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjas társadalom. A Demokratikus Koalíció ennek orvoslására kezdeményezi a jövő évre elfogadott költségvetés módosítását.🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 29. Juli 2019
Hirdetés

Arató Gergely azt mondta: a kormányzati propaganda dicshimnuszokat zeng arról, hogy minden területre több jut a Fidesz kilencéves kormányzása után. A számok azonban makacs dolgok – jelentette ki, azt hangsúlyozva, hogy 2010 óta 31 százalékról 25 százalék alá csökkentek a jóléti kiadások. Ez egyaránt érintette az oktatást, az egészségügyet és a nyugdíjakat – folytatta -, a Fidesz kormányzásának legnagyobb veszteseiként említve ezeket a területeket.

A jövő évi költségvetés feléli az ország jövőjét, még nagyobb nyomorba taszítja a nyugdíjasokat annak érdekében, hogy több fedezet legyen a nagyvállalatok profitjára és felesleges luxuskiadásokra – fogalmazott Arató Gergely.

Arra a kérdésre, hogyan ítélik meg, hogy az ellenzéki tüntetések szónokaként ismertté vált Nagy Blanka önkormányzati képviselőségre pályázik, Arató Gergely azt közölte, a tizenéves lány az ellenzéki pártok, köztük a DK támogatásával indul, „mi őt a saját jelöltünknek is tekintjük”.