Bár hivatalosan felbomlott a szocialista-szabaddemokrata kormánykoalíció, de ennek a koalíciónak az öröksége továbbra is létezik – jelentette ki Ágh Péter, majd hozzáfűzte: az elmúlt években Európa éllovasából sereghajtók lettünk, valamint szomorú örökség az is, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció országlása alatt korrupciógyanús ügyek sokasága látott napvilágot. A magyar társadalom megismerkedhetett a Fittelina üggyel, a Kulcsár és Kabai ügyekkel, országos és vidéki botrányokkal. Ezek kivétel nélkül olyan ügyek voltak, melyek közpénzeket, vagyis az emberek pénzét érintették.

A politikus utalt arra, hogy Gyurcsány Ferenc az elmúlt időszakban, amikor sorozatos megszorításokra került sor, mindig arra hivatkozott: azért kellenek a megszorítások, mert nincs pénz semmire. A Fidesz azért hozta létre a Korrupédia nevű honlapot, hogy bebizonyítsa: van pénz, csak a kormányzat rosszul használja azt fel – szögezte le a fideszes politikus.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány szerint a kisiskolák bezárására, a vasúti szárnyvonalak megszüntetésére, valamint a kórházi napi- és vizitdíj bevezetésére azért került sor, mert nem volt elég pénz. A Korrupédián feltüntetett esetek tökéletesen bizonyítják: voltak források, csak nem arra használták fel őket, amire kellett volna – fogalmazott a képviselő, majd hozzáfűzte, hogy a hatalommal való visszaélés tökéletes esetei ezek az ügyek, ugyanis az érintett politikusok nem arra használták fel pozíciójukat, hogy az ország helyzetén javítsanak, hanem arra, hogy saját maguknak jobb legyen.

Az oldal csak azokat az ügyeket tartalmazza, melyekben nem indult felelőségre vonás – fogalmazott Ágh Péter, majd elmondta: bárki bővítheti a honlapot azáltal, hogy beküld híreket olyan korrupciós ügyekről, melyekről tudomása van. A politikusa tájékoztatott arról is, hogy ezeknek a híreknek a felkerülését egy előzetes moderálás fogja megelőzni, melynek során megvizsgálják, hogy van-e valóságalapja az adott hírnek.

A honlap a www.korrupedia.hu címen érhető el.

(fidesz.hu)