Fotó: MTI/Bús Csaba
Salacz László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető főtitkára és Varga László, a Dunamelléki Református Egyházkerület nyugalmazott püspökhelyettese (b-j) a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen Kecskeméten, a Lestár téri kopjafánál 2023. február 24-én
Hirdetés

Latorcai Csaba, aki egyben a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető főtitkára, a KDNP kecskeméti szervezetének megemlékezésén hozzátette: most nem keletről támadják a gyanútlan európai polgárt – mint a kommunizmus idején -, hanem nyugatról.

Most nem a munkásosztály, hanem a nyugati „könyökvédős bürokraták, és készséges neokommunista balliberális segédhadai” készülnek lesújtani, közöttük a most éppen a „korrupció mocsaraiba fulladó politikusok képében” – fogalmazott.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, „a cél változatlan, az eszközök finomodtak”: azokat az embereket, közéleti szereplőket, sőt kormányokat, akik, illetve amelyek nem támogatják a liberalizmus „uniformizált egységbe csomagolt gondolatát, ma nem likvidálják, hanem szisztematikusan ellehetetlenítik a kirekesztés, a mellőzés, a gúny és a megbélyegzés eszközével”.

Latorcai Csaba kitért arra, hogy egy olyan „európai szuperállam” terveit akarják a tagállomok és a polgárok „torkán lekényszeríteni”, amely ugyanúgy nem ismer sem Istent, sem embert, mint ahogyan a kommunizmus „lázálmos és kudarcba fulladt kísérlete” sem ismert.

Korábban írtuk

 Emlékeztetett: a magyarok keményen megtapasztalták milyen az, amikor a nemzetet és annak tagjait a fortélyos félelem igazgatja, „szüleink, nagyszüleink és dédszüleink is átélték, milyen érzés a csengőfrász, a kitelepítés, a megbélyegzés, a vallásüldözés”.

Most, a XXI. század harmadik évtizedének kezdetén „kénytelenek vagyunk megtapasztalni azt, hogy ismét a veszélyek korát éljük” – közölte, megjegyezve: keleten dúl egy véres háború, nyugaton pedig „diktatórikus hajlamú bürokraták, magukat civilnek álcázó” szervezetek és az őket kiszolgáló, háború- és szankciópárti balliberális média egy újabb diktatúrát készít elő„.

A tét nem kisebb: vagy a szabad, keresztény kultúrára épülő nemzetek Európája maradunk, vagy egy, ”a nyugat uralta, migránsok által elözönlött, kevert lakosságú, etnikumú és vallású birodalom, egy identitás nélküli európai egyesült államok részei leszünk„ – jelentette ki Latorcai Csaba.

Hangsúlyozta, a kommunizmus áldozatainak emléknapja arra bátorít bennünket: higgyünk abban, hogy ezekben a veszélyekkel teli időkben is képesek vagyunk a jövőnkre vonatkozó kérdésekre józan, megfontolt válaszokat adni

Mák Kornál, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke azt mondta, a kommunizmus a hazugság birodalma, majd a Szentírásból idézett: ahol eláradt a bűn, ott túláradt a kegyelem.

Február 25-ét az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata nyilvánította a kommunizmus áldozatainak emléknapjává.