Hirdetés

A családokért felelős parlamenti államtitkár hangsúlyozta: a kormánynak fontos, hogy a gazdasági eredményekből a gyermekes családok, a fiatalok és a munkavállalók mellett az idősek is részesüljenek. A 13. havi nyugdíj kifizetését, amire 317 milliárdot fordítanak a költségvetésből, a gazdaság jó teljesítménye teszi lehetővé – jelezte.

Az időseket emellett nyugdíjprémiummal, a rezsicsökkentéssel és az alapvető élelmiszerek árának befagyasztásával is segítik – mondta.

Hozzátette: miután a baloldal 2006-os kampányban „fűt-fát ígért” nekik, „szemrebbenés nélkül” elvett tőlük egyhavi nyugdíjat.

„Akkor csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét, az egekbe emelték a rezsi árát, megduplázták az élelmiszerek áfáját és bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat” – sorolta Zsigó Róbert.

Az államtitkár szavai szerint „nap mint nap tapasztaljuk”, hogy a baloldal programja ma is ugyanez. A „baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje nap mint nap elmondja, hogy ostobaságnak tartja a 13. havi nyugdíjat, a rezsicsökkentést, és az élelmiszerárstopot” – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: „mi megbecsüljük az időseket, és a járvány idején is támogatjuk őket”.

„A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak ránk, mert Magyarországnak az idősek támogatásában is előre kell mennie, nem hátra” – zárta szavait Zsigó Róbert.

Korábban írtuk