Szentkirályi Alexandra a program sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány a NOE ajándékgyűjtő kezdeményezését is támogatta, de emellett az egyesület munkáját több mint 250 millió forinttal segíti.

Hirdetés
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A kormány több mint 10 millió forinttal támogatta a NOE adventi ajándékgyűjtő akcióját

Nagy öröm, hogy a NOE és a magyar termelők összefogásában most sikerült a rászoruló nagycsaládosok számára 1200 adománycsomagot összeállítani. Két dolog találkozik ebben a kezdeményezésben: a magyar családok támogatása és a hazai termelők képviselete – fűzte hozzá a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra beszélt arról is, hogy 12 magyar termelő állt a kezdeményezés mellé, és így sikerült az 1200, egyenként több mint 10 kilós csomagot összeállítani.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta, hogy azzal kereste meg egyesületük a magyar termelőket, hogy termékeikkel előállítási áron vagy támogatásként járuljanak hozzá adománycsomagok összeállításához, amelyeket rászoruló családok kapnak meg országszerte.

Hozzátette, hogy 12 magyar termelő és a kormány 12 millió forintos adományának eredményeként a NOE 1200 csomagot tud szétosztani. A NOE hat régióra osztotta fel az országot és a csomagok a régiók között arányosan kerülnek szétosztásra – fűzte hozzá a NOE elnöke.

Korábban írtuk