A kormány negyedmilliárd forintot különített el a költségvetés általános tartalékából az augusztus 20-i kiadásokra. Az államháztartási törvény szerint az általános tartalékot előre nem látható kiadásokra lehet fordítani: ez azt jelenti, hogy a költségvetés tervezésekor a kormány elfelejtette, hogy idén is lesz augusztus huszadika – közölte az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság elnöke.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mennyire sikerült felkészülni a kormánynak augusztus huszadikára. A Fidesz frakcióvezető-helyettese emlékeztetett a két évvel ezelőtti Szent István napján történtekre, mikor az egyértelmű kormányzati mulasztás emberáldozatot is követelt. Annak ellenére, hogy több vizsgálat is egyértelműen megállapította a kormányzat felelősségét, egyetlenegy felelőst sikerült találni egy kis meterológus személyében, és ezzel ez ügyet eltussolták.

Balog Zoltán szerint joggal elvárható, hogy a kormány tegyen meg mindent az augusztus huszadikai ünnepségekre való felkészülésben.

(fidesz.hu)