Fotó: MTI/Balázs Attila
Soltész Miklós államtitkár beszédet mond a nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskola új tornatermének, valamint felújított és kibővített intézményrészének átadásán 2021. december 8-án

Soltész Miklós a Szent Anna Katolikus Általános Iskola új tornatermének, valamit felújított és kibővített intézményrészének átadásán kijelentette: minden olyan fejlesztés, amely megilleti az önkormányzati, állami fenntartású iskolákat, megilleti az egyházi intézményeket is.

Hirdetés

Rendezték a pedagógusoktól 2010 előtt méltatlanul elvett egyhavi bér problémáját, ahogy a gazdasági helyzet engedte megtörtént egy ötvenszázalékos béremelés, amit egy tízszázalékos követett – emlékeztetett. Jövőre pedig egy újabb tízszázalékos emelés következhet majd – hangoztatta Soltész Miklós, hozzátéve: a 2022-es választási győzelem esetén egy nagyobb bérrendezés következhet a pedagógusok számára.

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen arról beszélt, minden ilyen fejlesztés azt üzeni a társadalomnak, hogy a kormány a jövőben gondolkodik. A tornatermet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök szentelte fel és áldotta meg.

A nyírteleki iskola felújítása a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye saját költségvetéséből valósult meg, mintegy 450 millió forint értékben.

Korábban írtuk