A csaták erősödésére lehet számítani Brüsszellel, erőltetik a „bukott” letelepítési politikát, a kormány azonban nem enged, elmegy a falig ezekben a kérdésekben – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Arra a felvetésre, hogy kampányüzemmódban működnek a pártok, Hidvéghi Balázs azt válaszolta: úgy ítélik meg, hogy ezt az ellenzék kezdte az év elején, részben utcai megmozdulásokkal, részben egy „hazug plakátkampánnyal” a Jobbik részéről, és a baloldalon is folytatódik a kormány támadása.
    
Felidézte: vizsgálat indult a Simicska Lajos nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó plakátcégeknél. Hozzátette, a Jobbik már hónapok óta nem ad arra választ, hogy mennyi pénzből és milyen forrásból folytatja a hazug és a kormányt támadó plakátkampányát. Hidvéghi Balázs szerint politikai korrupcióról van szó, hiszen ha egy milliárdos pénzel egy pártot és egy párt rendelkezésére bocsátja a plakáthelyeit azért, hogy egy kormányt támadjanak, akkor az illegális pártfinanszírozás lehet.
    
A kommunikációs igazgató szavai szerint, bár a kormányt gyakran érik olyan vádak, hogy „állandóan sorosoznak”, nem erről van szó, hanem arról, hogy Soros György magyar származású amerikai üzletember magát tette főszereplővé, személyesen lép fel, latba vetve a befolyását és „spekulációval kiépített” anyagi hátterét azért, hogy a saját elképzelését valósítsa meg a bevándorlás kérdésében.
    
„Elutasítjuk azt a víziót”, amelyet Soros György megfogalmazott – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs, hozzátéve: nem hisznek az erőltetett „multikultiban”, nem gondolják, hogy kötelezően el kellene fogadni sok muzulmán betelepítését Magyarországra. Ez szerinte rendkívül veszélyes cél, amely ellen fel kell lépni, és úgy tűnik, „a magyar baloldal (…) Soros forgatókönyvét akarja megvalósítani”.
    
A demokrácia ünnepének nevezte, hogy 1,7 millióan válaszoltak a legutóbbi nemzeti konzultációs kérdőívre. Bárhogy is próbálják ezt eljelentékteleníteni baloldali és liberális bírálóik, érezniük kell, hogy ilyen nagy számban akkor nyilvánítanak véleményt az emberek, ha a feltett kérdések fontosak – tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

MTI