❗️ Itt az ideje, hogy a Kormány segítségével a teljes pesti alsó rakpart megújuljon! ❗️Örömhír! A mai napon megjelent…

Posted by Fürjes Balázs on Friday, February 12, 2021
Hirdetés

A Kormány 2020 végén a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának döntése szerint 787 millió forintot folyósított a Fővárosi Önkormányzatnak – emlékeztetett Fürjes Balázs.

„A célunk világos: a rakpart újjáépítése és összefüggő Duna-parti sétány létrehozása. Ez azt jelenti, hogy ez a rész északról a Jászai Mari téri szakaszhoz, délről pedig a Parlament előtt a Kossuth Lajos térhez kapcsolódna. Így végre méltó Duna-parti környezet fogadja a Budapestre látogatókat és az itt élőket! Mindkét szakasz kormányzati finanszírozásban készült el az elmúlt 10 évben, a munka folytatása pedig mutatja: az elkötelezettségünk Budapest fejlesztése iránt nem változott.”

A fejlesztés elemei

  • A Kossuth Lajos tér 2014-ben megvalósult felújítása során alkalmazott arculat – burkolatok, utcabútorok és kandeláberek – használatával, az Országház előtti rakpartszakaszhoz csatlakozva a Margit hídig kiépül a sétány, ezáltal a rakpart gyalogosan végigjárhatóvá válik a Duna Arénától az Országháztól délre eső Cipők a Duna-parton emlékműig.
  • A sétány mentén új fasor is létesül az Olimpia park, a képviselői irodaház és a Jászai Mari tér előtti szakaszon.
  • A Jászai Mari téri rakparti lehajtó mellett járda épül, így az ott létesítendő új gyalogátkelő révén kényelmesebben megközelíthető lesz a parti sétány; emellett az Olimpia park előtt meglévő átkelő némileg délebbre tolva szintén rendelkezésre áll majd.
  • A 2×1 sávos útpálya szűkített keresztmetszettel megmarad, azonban a mai parkolóhelyek többségét gyalogosfelületek váltják fel és megnyílik a lehetőség a rakpart forgalomcsillapítására.

A teljes bejegyzés itt olvasható.

Korábban írtuk