Karácsony Gergely hazugságainak a száma ma újra tovább nőtt, a főpolgármester állításaival szemben ugyanis a kormány nem titkosította a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése és üzemeltetése tárgyában folyamatban lévő kétszakaszos, nyílt, tárgyalásos, uniós eljárásrend szerinti koncessziós beszerzési eljárás adatait. Az eljárás során a közbeszerzési törvény szabályai szerinti valamennyi információ, adat hozzáférhető és nyilvános – adta hírül a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Hirdetés

Mint írják, a hatályos jogszabályok szerint a folyamatban lévő beszerzési eljárásokkal kapcsolatos döntések megalapozását szolgáló adatok a verseny tisztaságának teljeskörű biztosítását szem előtt tartva hozhatóak nyilvánosságra.

Ezért a döntés előkészítő adatokból a nyilvános pályázati anyagokon, információkon túl a pályázat végéig nem adható ki további adat kifejezetten annak érdekében, hogy egyik pályázó se kerülhessen versenyelőnybe az eljárás során. Ez az eljárás felel meg az európai uniós közbeszerzési szabályoknak.

A szabályos eljárás tehát folyamatban van, melynek során semmiféle titkosításról sem született döntés. Azt tanácsoljuk Karácsony Gergelynek, hogy mielőtt a nyelvvizsgájával kapcsolatos ügyekhez hasonlóan újabb hazugságspirálba keveredne, előtte tájékozódjon az ügyben – áll a közleményben.

Korábban írtuk