Hornung Ágnes a Szülők Háza Család – Családi Központ és Bölcsőde Hálózat nyolc új családibölcsőde-egységének megnyitásán azt mondta, a kormányzat 2010 óta azon dolgozik, hogy a családokat támogatni tudja; arra törekszik, hogy a családtámogatási intézkedések rugalmasak legyenek. A „finomhangolásoknak” – folytatta – három célt kell szolgálniuk. Ezek közé tartozik, hogy az első gyermek minél hamarabb megszülessen; a gyerekvállalás ne jelentsen anyagi terhet a szülőknek;, lehessen minőségi kapcsolat a munka és a család között – fejtette ki.

Hirdetés

A kormány számos eredményt tud felmutatni ezen a területen. 2010-hez képest 80 százalékkal nőtt az állami bölcsődei helyek száma, háromszor annyi településen biztosított ez az ellátás, és 2014 és 2021 között 177 milliárd forint állt rendelkezésre bölcsődei helyek bővítésére – sorolta.

A most megnyitott bölcsődéket is működtető Szülők Háza Alapítvánnyal kapcsolatban Hornung Ágnes megjegyezte: az itt dolgozók fantasztikus munkát végeztek az elmúlt tizenöt évben, és sok sikert kívánt a folytatáshoz.

Regős Judit, az alapítvány vezetője elmondta: egy szülőtámogató módszertan alapján segítik a résztvevőket a családdá válás nehézségeinek leküzdésében; segítséget nyújtanak hátrányos helyzetben élőknek, aktuálisan az ukrajnai háború elől menekülő családoknak is.

Korábban írtuk