Bakondi György hozzátette: minden más politikai törekvés káros társadalmilag, politikailag, gazdaságilag és közegészségügyileg. Elmondta: naponta átlagosan háromszáz határsértőt fognak el a magyar hatóságok, és a tapasztalatok szerint a Szerbiában, Romániában, Ukrajnában, Horvátországban tartózkodó határsértők – akik Magyarország felé kísérleteznek tovább menni – elszántak és mindent megtesznek, hogy a műszaki akadályrendszert leküzdve eljuthassanak Nyugat-Európába.

Hirdetés

Mint mondta, az Olaszországba és Spanyolországba tartó tengeri útvonalakon is jellemző a határsértők számának állandósulása. Szavai szerint a migrációra jellemző a tömegesség, a migránsok agresszív fellépése, a nagycsoportos elkövetés és az embercsempészés.

Bakondi György elmondta: a migránsok a magyar határon többféle módszerrel próbálnak meg átjutni, például a kerítés szétvágásával és letaposásával, az alagútásással, de – mint mondta – napjainkban legtipikusabb módszer a létrázás. Hozzátette: a létrát esetenként arra is használják a migránsok, hogy a helyszínre érkező rendőröket fenyegessék, a járműveiket megrongálják.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szólt arról is, egyre kevésbé leplezik a céljaikat a migrációt mozgató, szervező, kormányra kerülésük esetén irányító baloldali-liberális pártcsoportosulások. Úgy fogalmazott, ezek a csoportok egyre nyíltabban és világosabban fogalmazzák meg gazdasági, politikai, ideológiai elgondolásaikat, például az Európai Egyesült Államokról. Hangsúlyozta: a magyar kormány 2015 óta nyíltan képviseli azt az álláspontot, hogy a migrációt nem elősegíteni kell, hanem megállítani.

Korábban írtuk