A Guardian újságírója a Kormányinfón nem tartotta be a kérdezés megszokott szabályait, ezért nem kapott szót – mondta el az Echo TV Napi aktuális című műsorában Kovács Zoltán. A kormányszóvivő szerint hagyományosan belpolitikai témában és magyarul lehet kérdezni, és ez alól senki kedvéért nem tehetnek kivételt.
 

Képernyőfotó: echotv.hu


Képernyőfotó: echotv.hu

A kormányszóvivő elmondása szerint a második vagy harmadik kérdés után az újságíró szerette volna magához ragadni a kezdeményezést. Ezzel szemben a Kormányinfónak van egy sajátos rendje.

– Én azt gondolom, hogy a szerkesztőkkel, riporterekkel megbeszélve ezt a rendet mindenki, az is, aki szeret minket, és az is aki nem, a kritikusok és a pozitívan hozzáállók is betartják. Az teljesen elképzelhetetlen és elfogadhatatlan, hogy bárki – csak azért, mert kérdése van – áthágja ezt a rendet – tette hozzá.

Az újságíró engedély nélkül, angolul tett fel kérdéseket. Kovács Zoltán kiemelte, hogy az újságíróknak és a szerkesztőknek külön fel szokták hívni a figyelmüket arra, hogy ez egy magyar nyelvű, magyar közönségnek szóló, belpolitikával kapcsolatos esemény.

– Daniel Nolanről illik azt is tudni, hogy vitézkedett a migrációs válság kellős közepén is. Nem okozott neki gondot koncentrációs tábornak nevezni azokat a befogadóállomásokat, amelyekre 2015-ben, a migrációs válság csúcspontján irányítottuk az ideérkező embereket, akiket megpróbáltunk összeszámolni, kezelni, ellátni – mondta és hozzátette: „A Guardian nem szeret minket”.

Elmondása szerint több olyan újságíró is van, akik valójában politikai aktivisták.

A beszélgetésben szó volt még a Stop Soros törvénycsomag szigorításáról és annak kétharmados pontjainak elfogadásáról, valamint egy esetleges újabb kötelezettségszegési eljárásról.

(Echo TV)