Fotó: MTI/Liget Budapest Projekt
A Liget Budapest Projekt által 2021. október 9-én közzétett látványterven a Nemzeti Galéria új épülete.
Hirdetés

Ha a főpolgármester úr megmondja, mit ért nagy téten, szívesen állom a fogadást. Tekintve, hogy nem közvélemény-kutatások értékeléséről van szó – mert ott nem mernék vele ringbe szállni –, hanem kultúrafinanszírozásról, harminc év után merek magamnak e téren némi szakértelmet tulajdonítani, s ekképp beszállni a főpolgármester úr által ajánlott fogadásba – mondta Baán László annak kapcsán, hogy Karácsony Gergely kijelentette: nagy tétben merne fogadni, hogy a Liget-projekt nem fog elindulni, mert a kormánynak nem lesz rá pénze.

A Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa szerint fontos hangsúlyozni, hogy az elmúlt években semmiféle megállapodás sem született a Liget-projekt főváros által blokkolni kívánt három elemének – Új Nemzeti Galéria, Magyar Innováció Háza, Városligeti Színház – kérdésében a két fél között.

Mint részletezte, a kormányoldal többször is kezdeményezett érdemi szakmai párbeszédet az erre illetékes egyeztető fórumon a Liget-projektnek az önkormányzat által kifogásolt elemeiről, de a főváros ettől mindvégig elzárkózott. Ám ez nem lepte meg őket, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy az az indok, amire hivatkozva a főváros akadályozni próbálja a Liget-projekt megvalósulást – vagyis a „zöldfelületek csökkenésének a megakadályozása” – kizárólag a városvezetés zöldügyi elkötelezettségének bizonyítására szolgáló, minimális munkát igénylő, olcsó politikai marketingtermék.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján, illetve IDE KATTINTVA az Indexen olvashatnak.

Korábban írtuk