„Ezekben az embert próbáló időkben várjuk vasárnapi nagykoncertünkre azokat, akik hisznek a nemzeti összefogás és a szeretet erejében, és persze szeretik a Kormoránt” – hangsúlyozza Koltay Gergő zenekarvezető, emlékeztetve arra, hogy 2005-ben sok hazai előadóval együtt a teltházas Sportarénában a székelyföldi árvízkárosultak megsegítéséért már zenélt az (akkoriban is programszervező) együttes. „A hétvégi rendezvény teljes bevételét felajánljuk az árvíz áldozatainak. Bízunk benne, hogy a természeti csapások ellenére sokan jövünk össze, mert a zenéből gyógyító energia árad, ami az embereket megvigasztalja” – jegyzi meg a muzsikus-zeneszerző-szövegíró.

A Kormorán „Még tovább…” jótékonysági nagykoncertje amúgy június 13-án (este 6-tól) lesz a Pestszentimrei Sportkastélyban. A nyári turné kezdőállomásán – a korábbi évek családi napjait idézve –, a kiemelkedő hang- és fénytechnika segítségével, az etno rock sikercsapat eljátssza az elmúlt három évtized legkedveltebb Kormorán dalait.

A Trója című vadonatúj történelmi musical világpremierjét pedig a komáromi Igmándi erődben július 16-án és 17-én rendezik. Szűts István és Koltay Gergely színpadi műve a Pintér Tibor vezette Magyar Lovas Színház és a Sziget Színház felkérésére született, amellyel a komáromi lovas-színház fennállásának ötödik esztendejét szeretnék méltó módon megünnepelni. A szabadtéri előadáson bemutatandó musical Homérosz híres műve, az Iliász alapján készült, merítve a világhírű Trója című hollywoodi film egyes jeleneteiből. Az ókor város híres falait a komáromi Igmándi erőd külső várfala szinte eredeti helyszínként jeleníti meg. A nézők néhány méter közelségből szinte részesei lesznek az ütközeteknek, amelyben több mint negyven lovas, harci szekerek, kaszkadőrök, harcművészek, valamint statiszták és tánccsoportok látványos tömegjelenetei idézik meg Trója ostromát. A parádés szereposztás, a kitűnő énekhangok biztosítják, hogy a történet szerelmi szála is magával ragadja a nézőt, élvezve azokat a csodálatos dallamokat, amelyeket a neves szerzőpáros alkotott. A Kormorán két „régi motorosa”, Koltay Gergely és Szűts István nevével fémjelzett történelmi musical főszereplői Pintér Tibor, Janza Kata, Vikidál Gyula, Buch Tibor, Papadimitriu Athina, Feke Pál, Fekete László és Olter Vanda. A történelmi musical világpremierjén Kassai Lajos világhírű lovasíjász is szerepel.

***

A Kormorán jótékonysági nagykoncertjére a Pestszentimrei Sportkastélyba (1188 Budapest, Kisfaludy u. 33/c) a szülőkkel érkező gyermekek díjtalanul látogathatnak el. Jegyek a Ticket Express országos hálózatában, a helyszínen, valamint a Mind-Zene Zenelabor és a Fehérlófia Könyvesboltban kaphatók. Jegyrendelés interneten: jegyrendeles@kobaknet.hu. (A modern rendezvénycsarnok tömegközlekedéssel is jól megközelíthető, például a Boráros térről az 54-es autóbusszal.)