Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

A miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelő beszédéről szólva azt emelte ki: annak első két része a nemzeti önértékeléssel, elkötelezettséggel és a hozzáértés elismerésével foglalkozott, hiszen Trianon után talpra állt az ország, ahogyan a bő egy évtizede indult válságból is „kikeveredett”.   

Harmadik témaként a jövőre való felkészülést említette, mondván, a klímaváltozás kapcsán közös ökológiai gondolkodás kezd kialakulni, amelyhez a konzervatívok az otthon, a területi kötődés, a kereszténydemokraták a teremtésvédelem kétezer éves gondolatát teszik hozzá.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt emelte ki: egyszerre kell a népességfogyatkozással és a következő nemzedékeknek biztosítandó egészséges környezet kérdésével foglalkozni, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, és azok ne egy túlfogyasztói társadalomban növekedjenek fel.

Kiemelte: a kormányzat a magyar családok támogatását tekinti elsődleges feladatának, ezért minden évben magasabb összeget fordít erre a témára, egy évtized alatt közel két és félszeresére emelve ezt a pénztömeget.