Az előadássorozat kettő közéleti, társadalmi témájú előadást, és egy jótékonysági koncertet tartalmaz, a japán áldozatok megsegítésére.

Az első két est célja: „a Közéleti Kör nem burkolt szándékának erősítése, miszerint, hogy foglalkoznunk kell a körülöttünk zajló eseményekkel ahhoz, hogy egy tudatosabb, emberközpontúbb társadalomban élhessünk. Helyre kell tennünk az értékeket, melyek mindannyiunk lelkében ott gyökereznek. A hazaszeretet, az egymás iránti felelősség és a tisztelet kell, hogy egy társadalom alapját képezzék. Hiszen ezekből ered minden más: a tisztelettel béke, a felelősséggel pedig közösség alakulhat ki”.

A harmadik, záró esten pedig jótékonysági koncertet szerveznek a japán áldozatok, károsultak megsegítésére. Vallják, hogy „ha egy nemzet bajban van, ha segítségre szorul, mindenképpen tennünk kell azért, hogy segítsünk rajta. Hiszen itt élünk, ebben a világban, s nemcsak egy nemzet tagjai sorstársak, hanem a Föld minden népe is, egymással”. Ezért a jótékonysági koncert mottója: „Egy nemzet egy nemzetért”

Márc. 31 (csütörtök) – A sátánizmus, mint jelenség

A vita résztvevői: Lőrincz Tamás, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanára és Takács Noémi, szakmai hallgató

(Szent István Művelődési Ház, 18:30)

Ápr. 7 (csütörtök) – Oktatás és/vagy nevelés

Vendég: Palócz Réka, zenei -és közismereti tanár, intézményvezető

(Szent István Művelődési Ház, 18:30)

Ápr. 14 (csütörtök) – Jótékonysági koncert a japán áldozatokért

Fellépnek: a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói, művész tanárai, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói

(Széchényi úti Református Templom, 18:30)

A rendezvényekre a belépés ingyenes, támogatójegy kapható. A támogatójegyek teljes bevételét a japán áldozatoknak juttatják el, beleértve az első két előadást is.