Dunai Mónika azt mondta: a közlekedés fejlesztéséért ugyanakkor komoly harcot kell folytatniuk, mert a közösségi közlekedés és a főutak a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában állnak.

Hirdetés

A képviselő azt várja Karácsony Gergely főpolgármestertől – aki, mint mondta, két fontos közlekedési csomópontot „nullázott le” a XVII. kerületben hatalomra kerülése után -, hogy ne gátolja, hanem segítse a munkát.

A Budapest-Hatvan vasútvonal fejlesztése hamarosan véget ér, utána a Budapest-Szolnok vasútvonal fejlesztése következik. Felújítják a szakrendelőt, bővíteni szeretnék az uszodát, folytatják a közintézmények korszerűsítését, és szabadidős parkokat létesítenek – ismertette Dunai Mónika, aki a közép- és hosszú távú tervek között említette még a kötöttpályás közlekedés bővítését, vagyis a metró kivezetését Rákosmentére.

Az országgyűlési képviselő kitért arra is: az elmúlt években sok fejlesztés történt a városrészben, és szerinte az újraválasztása ennek a legalább egy évtizede tartó kerület- és országépítő munkának köszönhető.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen parlamenti munkára számít, a kormánypárti képviselő azt mondta: a kétharmados többségnek köszönhetően folytatódik az eddigi kormányzati munka, azt viszont nem lehet tudni, hogy a parlamenti viták színvonala milyen lesz. Ő a kulturált vita híve, és bízik benne, hogy egyszer ilyen lesz Magyarországon a politikai vita – mondta Dunai Mónika.

Korábban írtuk