Új műsorokkal, frissebb műsorszerkezettel, ultramodern látványvilággal és még markánsabb hangvétellel várja a nézőket december negyedike óta az Echo TV.

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A megújulás részleteiről tartott sajtótájékoztatón Mészárosné Kelemen Beatrix, az igazgatótanács elnöke arról beszélt: amikor megvették az Echo Televíziót, az volt a céljuk, hogy legyen egy olyan csatorna a médiapalettán, amely a valódi polgári értékrendet képviseli. Az elmúlt egy évben sokat dolgoztak azon, hogy a magas színvonalú szakmai munkához méltó körülményeket tudjanak teremteni.

Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes azt mondta, büszkén vállalják, hogy az Echo jobboldali, konzervatív, nemzeti csatorna.

– Ugyanolyan objektívek vagyunk, mint az RTL Klub, ugyanolyan tárgyilagosak, mint az ATV, ugyanolyan pártatlanok, mint a HírTV, ugyanolyan semlegesek, mint egy Soros-NGO – tette hozzá mosolyogva a vezérigazgató-helyettes.

Mint Szikszai Péter fogalmazott, a nézettség ugyan fontos, de legalább ilyen lényeges, hogy beszéljenek a televízióról, vagyis hogy az Echo TV hivatkozási pont legyen, megkerülhetetlen hírforrás.

Farkas Boglárka vezérigazgató azt emelte ki: az egy évvel ezelőtti tulajdonosváltáskor még megfáradt, lelassult, elavult, „vegetálásra kényszerített” csatorna helyébe mostanra „hazánk legfrissebb televíziója” lépett, amelynek célja, hogy összefogja és tájékoztassa a hasonló gondolkodású közönséget.

Az Echo Televízió továbbra is a polgári, keresztény, konzervatív módon gondolkodó és cselekvő nézőknek szól, a jobboldal televíziója vagyunk, a hír- és hírháttér-televíziózás vezető csatornájává kívánunk válni Magyarországon. Szilárd elvek és értékek mentén működünk, és hiszünk abban, hogy ez segíti az Echo Televízió hitelességét – fogalmazott, célként említve egy „szeretve nézhető” csatorna létrehozását.

Mint mondta, ennek megfelelően a főműsoridőt a hír- és a hírháttér-tematika uralja, de a programstruktúrában helyet kapnak „a nemes értelemben szórakoztató” műsorok is; a jövőben az interaktivitás felé fordulnak, mivel „egy olyan családot építünk, ahol az egyformán gondolkodók összetartanak, találkozhatnak, kicserélhetik, megvitathatják gondolataikat” és tartalmasan tölthetik együtt idejüket.

Ami az új műsorokat illeti: vasárnap esténként lesz látható a Bayer show – Bayer Zsolt ezen kívül természetesen továbbra is vezeti a Sajtóklubot és a Háttér-képet, a Mélymagyar ugyanakkor megszűnik. Földi-Kovács Andrea lesz a Terc műsorvezetője, Velkovics Vilmos a Keménymagé, a Plusz mínusz című vitaműsor arca Tóth Kriszta lesz, a Tudakozó című, egyebek mellett kulturális és fogyasztóvédelmi témákat is feldolgozó délutáni műsorban pedig Rácz Zsuzsanna, Klausmann Viktor, Turda Adrienn és Dénes Tamás lesz látható. A Tegnapi történelem a közelmúlt politikai eseményeit dolgozza majd fel, a Heti terror című külpolitikai műsort pedig Déri Stefi vezeti, s állandó szakértő lesz Nógrádi György és Földi László. A Jobboldali Budapestben a főváros konzervatív oldalát mutatják majd be.

Az Echo TV továbbra is alapvetően beszélgetős, úgynevezett talk-tévé lesz, de kilép a „filmezett rádióműsor” műfajából. A díszleteken és az arculaton két világszínvonalú magyar cég dolgozott.

(bp), MTI