Az amerikai adóforintokat Soros által támogatott szervezetek kapják, hogy a „független média” és a „civil szervezetek” álcája alatt a kulturális marxizmust erőltessék. Valamit, hogy aláássák Magyarország keresztény- és családbarát, konzervatív társadalmát – jelenette ki William Wolfe, a Trump-kormány egykori helyettes államtitkára a Samantha Power által közzétett Twitter-videó kapcsán.

Hirdetés

James Jay Carafano, a konzervatív Heritage Foundation alelnöke az ügyben úgy fogalmazott: „Ezért gondolják szövetségeseink azt, hogy Biden és csapata egy rakás bohóc.”

Mint ismeretes, múlt hét csütörtökön Budapestre érkezett Samantha Power, az USAID vezetője, akit még 2021-ben kért fel Joe Biden elnök a szervezet vezetésére. A USAID a rendszerváltás után Magyarországon is működött, de az itteni program 1999-ben lezárult, majd tavaly decemberben jelentették be, hogy két évtized után új „Közép-Európa-programot” indítanak, amelynek része hazánk mellett Bulgária, Románia és Szlovénia is.

Samantha Power egyébként David Pressman nagykövet társaságában találkozott a magyarországi civil szféra és „független” média néhány képviselőjével, hogy ellenőrizze, hogy halad az az amerikai hatalomépítési kísérlet Magyarországon, amelynek Pressman kinevezésétől a magyarországi ellenzék 2022-es országgyűlési választási kampányának megtámogatásáig számtalan része van.

Korábban írtuk