Nem a választás informatikai rendszerét, hanem az internetes tájékoztató oldalt érte támadás. Az internetes oldalon lakossági tájékoztató információk olvashatók, valamint az áprilisi országgyűlési választásokra nyilvántartásba vett jelölőszervezetek, jelöltek felsorolása található.

A támadó a www.valasztas.hu címen elérhető honlapnak azokon az aloldalait írta át, ahol az országgyűlési képviselőjelöltek nyilvántartása jelenik meg. Az egyik aloldal a „Maszop maffiózóit” említi, a másik a „Zsidesz – Magyar Politikusbűnöző Szövetséget”, míg a harmadikon a következő olvasható: „Az egyetlen tiszta párt, a Jobbik által állított nyilvántartásba vett jelöltek és listák”.

A kuruc.info nem sokkal 3 óra után hozta nyilvánosságra, hogy az ő egyik programozójuk hekkelte meg az oldalt. Mint írják „A bűnpártoló OVB honlapja megérett egy kis korrigálásra”. Az oldalon a pártok által nyilvántartásba vett jelöltekre és listákra lehetett linkelni. Arról, hogy milyen módosításokat, károkat okoztak, nem szól az írás.

(fn.hu, Index)