Vannak jól körülhatárolható, adott esetben a finanszírozás szempontjából is megragadható csoportok világszerte, amelyek egy olyan vízió, egy olyan utópia kiteljesítését tűzték zászlajukra, amely alapvetően mond ellent az európai tagállamok érdekeinek – mondta a Demokratának Kovács Zoltán kormányszóvivő.

– „Mindenről, ami körülöttünk történik Európában, csak őszintén és nyíltan szabad beszélni. Ha valaki nem teremti meg az őszinte párbeszéd feltételeit, mert attól tart, emiatt mondjuk keménynek vagy érzéketlennek tűnik, akkor nem jut el a megoldásig”, mondta lapunknak február elején. Az, hogy az elmúlt hetekben Nizzától Münchenig számos drámai esemény zajlott, köszönhető annak is, hogy Nyugat-Európában máig nem beszélnek őszintén a migránsválságról?

– Nehezen változik a közvéleményformálók hozzáállása ehhez a kérdéshez, ideértve a politikusokat és a sajtót is. Ez az elmúlt években többször is tapasztalt általános európai jelenség: hiába vannak kőkemény tények, amelyekkel nap mint nap szembesülünk az utcán sétálva, a terrorcselekményekről szóló híreket hallva, mindez a médiában, az irányított közbeszédben mégis egészen más formában jelenik meg. 

(…)

– Az mennyire magyarázhatja a nyugati politikusok tetteit, hogy a Soros-féle Open Society Foundations most ismertté vált belső feljegyzése szerint az alapítvány nyolcmillió dollárt utalt azoknak a szervezeteknek, amelyek aktív szerepet vállalnak a migráció sújtotta országok kormányainak befolyásolásában?

– A nyilvánosságra került dokumentumok, és a szivárogtatásnak még valószínűleg nincs vége, arról tanúskodnak, amiről mi másfél éve beszélünk. Hogy vannak jól körülhatárolható, adott esetben a finanszírozás szempontjából is megragadható csoportok világszerte, amelyek egy olyan vízió, egy olyan utópia kiteljesítését tűzték zászlajukra, amely alapvetően mond ellent az európai tagállamok érdekeinek. Jellemző, hogy még június végén is, az Európai Parlament bizottsági meghallgatásán, Soros György iránymutatásait várták a baloldali-liberális képviselők. Ezzel nemcsak az a probléma, hogy Soros mennyi pénzt fordít egy-egy szervezet támogatására, hanem azt is látni kell, ezek hogyan szerveződnek egy sajátos hálózattá. (…)

A teljes beszélgetés a Magyar Demokrata augusztus 24-i számában található. Lapunkban emellett interjút olvashatnak Földi Lászlóval, a polgári titkosszolgálatok volt műveleti igazgatójával, valamint Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel is.