A változtatást a Jobbik Magyarországért Mozgalom III. kerületi önkormányzati képviselője kezdeményezte „a munkásmozgalomhoz és kommunista diktatúrához köthető” nevekkel kapcsolatban a képviselő-testület 2011. január 27-i ülésén.

Bús Balázs polgármester módosító javaslatára a képviselő-testület többsége az utcanév módosítását – a Jobbik általános javaslatával szemben – csak abban az esetben támogatja, ha azzal az érintett, állandó lakcímmel bejelentett lakosok több mint 50%-a egyetért.

A lakosság véleményét személyre szóló levélben kéri az önkormányzat. Ebben tájékoztatja az érintetteket, hogy a közterület-elnevezések, illetve közigazgatási címek módosítása az ott élő lakosság esetében kötelezővé teszi a különböző okmányok cseréjét, illetve a címadat-változások átvezetését az egyes hivataloknál és lakossági szolgáltatóknál, amit minden érintettnek személyesen kell elintéznie.

Az érintettek a kiküldött nyomtatvány kitöltésével, a mellékelt bérmentesített borítékban juttathatják vissza nyilatkozatukat a helyhatóságnak.

Az utcanév módosítására vonatkozó kezdeményezés elutasításaként értékeli az önkormányzat, ha a megkeresettek 2011. február 28-ig nem válaszolnak.

Az érintett utcanevek: Koltói Anna, Lukács György, Hollós Korvin Lajos, Pablo Neruda, Fényes Adolf, Váci Mihály, Arató Emil, Bálint György, Teszársz Károly, Madzsar József, Ságvári Endre