Korózs Lajos (MSZP) arról beszélt, hogy a nyáron 0,6 százalékkal kiigazítják a nyugdíjakat. Úgy fogalmazott: csak annyi történt, amit mindenki tudott, elszabadultak az árak ebben az évben. Szerinte ezt a pénzt már januárban oda kellett volna adni az időseknek, de arra is rámutatott, hogy az élelmiszerek inflációs rátája 7 százalékos.

Hirdetés

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a legalacsonyabb tizedhez tartozó nyugdíjasok száma jelentősen nőtt az elmúlt időszakban. Bírálta az inflációkövető nyugdíjemelést is.

Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti álamtitkár úgy felelt: a képviselő arról lett híres, hogy „folyamatosan kamuzik”, ezt pedig most is megtette, de arról is, hogy szóban mindent megígért, tetteiben azonban megnehezítette a családok helyzetét. Megrövidítették a gyes összegét, megkurtították az otthonteremtési támogatást és elvették a tizenharmadik havi nyugdíjat akkor, amikor a politikus még szociális államtitkár volt – idézte fel.

Szólt a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítéséről, és arról, hogy az elmúlt tíz évben 10 százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke. Ma már törvény garantálja a nyugdíjak értékállóságát – hívta fel a figyelmet.

Korábban írtuk

A Fidesz a nyugdíjasokon spórol és ismét átveri őket, mint mindig!

Korózs Lajos: A Fidesz a nyugdíjasokon spórol és ismét átveri őket, mint mindig!Iszonyú áremelkedések után akar végre valamicskét adni a kormány a magyar nyugdíjasoknak, de ez a 0,6% csupán 20 dkg lecsókolbászra elég egy átlagos nyugdíj esetében. Nem szégyellik magukat? Az úgynevezett inflációkövető nyugdíjemelés egyébként is az évszázad átverése, hiszen ezzel azt mondja Orbán Viktor és 133 embere, hogy „Ha tavaly kevéske nyugdíjból nyomorultul éltél, akkor jövőre is úgy fogsz!” De még az inflációt sem veszi figyelembe a Fidesz. Hiszen én már jó előre szóltam, hogy a kormány által betervezett nyugdíjemelés nem éri el még az MNB által prognosztizált inflációt sem, de a tényleges áremelkedésnek csupán töredéke. Ezzel szemben az MSZP értékálló, tisztességes és méltányos nyugdíjakat akar.A biztos megélhetés az idős embereknek is jár❗ Aki ledolgozott egy életet, idős korában nem nélkülözhet❗👉 Emeljük fel a 28.500 forintos nyugdíjminimumot a minimálbér 50%-ára, 65-70 ezer forintra!👉 Zárkóztassuk fel az alacsony nyugdíjakat!👉 Vegyes indexálásos nyugdíjemelést, az inflációt is és a bérnövekedést is figyelembe kell venni!👉 A jogfosztott és kifosztott rokkantakat vissza kell helyezni a nyugdíjrendszerbe!#tradíció #tudás #tapasztalat#mszpIsmerje meg Ön is a Magyar Szocialista Párt javaslatát a korszakváltás programjára! 👉 https://bit.ly/3seVsqR

Posted by Magyar Szocialista Párt on Monday, May 3, 2021